Proč jíst med
MED:
obsahuje jednoduché cukry, které jsou okamžitým zdrojem potřebné energie;
obsahuje dextriny, které mají hojivý vliv na lidskou kůži a sliznici;
obsahuje minerální látky, které nám ušetří peníze za drahé léky;
Jak vzniká med
Nektar a medovice ještě nejsou žádný med. Tento produkt vzniká teprve prací včel. Včela jazýčkem a sosákem hledá nektar a ukládá jej do medného váčku, který je česlem oddělen od žaludku. Při sbírání nektaru pro sebe spotřebuje jen velmi malou část z celého obsahu. Všechno ostatní odnáší do úlu na výrobu medu. Přitom ale přinesený produkt není hned...
Léčivé účinky medu
Vzácnou vlastností medu je jeho baktericidní účinek, který z něj činí velmi cenný léčebný
prostředek. Baktericidní účinek medu nezáleží jen na vysokém obsahu sacharidů, nýbrž
způsobuje jej speciální součást medu, kterou řadíme do skupiny inhibinů. Baktericidní
účinek medu vyvrací názor, že med poškozuje sklovinu zubního chrupu, což můžeme na
základě...