Med nebo cukr?
Zásadní rozdíly mezi medem a cukrem
1. Med je přírodním extraktem rostlinné šťávy obohacený o vše, co rostlina získává z půdy, vody a vzduchu (cukry, minerální látky, vitaminy, rostlinné silice,
2. Včelí enzymy obsažené v medu vyvolávají chemické reakce štěpící ne- vstřebatelné složité cukry na vstřebatelné jednoduché cukry. Ty v lidském těle vcházejí přímo do krve a následně do buněk, a proto tělo nezatěžují procesem štěpení v játrech.
3. Med je zdrojem energie.
4. Med je snadno stravitelný.
5. Med posiluje imunitu.
6. Med napomáhá při léčení chorob.
7. Med je vždy ekologicky čistý (včela jej zbavuje nečistot, pesticidů atd.)
8. Slazení medem je přirozené.
1. Cukr je vyráběn průmyslově.
2. Celý objem řepného cukru musí projít játry, kde se štěpí na jednodušší a tudíž vstřebatelné cukry. Tento proces nejen velice zatěžuje lidské tělo, ale ochuzuje ho o minerální látky.
3. Cukr je zdrojem obezity.
4. Cukr je těžko stravitelný.
5. Cukr vyvolává onemocnění.
6. Cukr celkově zhoršuje zdravotní stav člověka.
7. Cukr může být znečištěný (už z období pěstování řepy, nebo jejího zpracování).
8. Slazení cukrem je nepřirozené.
DÍKY SVÉMU SLOŽENÍ A AUTOKONZERVAČNÍM ÚČINKŮM VYDRŽÍ MED V NEZMĚNĚNÉ KVALITĚ I NĚKOLIK LET! KRYSTALIZACE NESNIŽUJE JEHO BIOLOGICKOU HODNOTU!